Om oss

Bokskogens Hem startade 1991 och vi arbetar med pojkar i åldrarna 13 – 20. Boendet har 11 platser, varav 8 på HVB. en i vårt halvvägshus och två i träningslägenheter. Vi arbetar med pojkar med psykosocial problematik och/eller en social svår bakgrund, ej aktivt missbruk.

Det geografiska läget för Bokskogens hem är vackert och avslappnande, men även passande för ändamålet – behandling av tonårspojkar.

Boendets närhet till Hässleholm centralstation och även Kristianstad Airport möjliggör samarbeten med kommuner från hela landet.

Boendet är ett öppet HVB hem som tar emot placeringar jämlikt såväl Socialtjänstlagen (SoL), som Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

Bokskogens Hem har lång erfarenhet av att arbeta med pojkar från olika kulturer och även med ensamkommande barn.

Personalen består bland annat av socialpsykolog, socionomer, socialpedagoger, psykiatriskötare. Vi har tillgång till egen psykolog och psykiater. I personalgruppen talar vi spanska, engelska, arabiska, farsi, pashto och flera andra språk. Vi har 12 anställda varav 2 är chefer. Vi har kollektivavtal.

Verksamheten är en del av Aabid Förvaltning AB 

Våra nyckeltal och redovisning av vår ekonomi hittar du här

Att arbeta aktivt med kvalitet är viktigt för oss, därför använder vi oss sedan oktober 2017 av en web-baserad tjänst för hantering av synpunkter/klagomål. Kontakta verksamheten för att få tillgång till tjänsten.