Ungdom – Se hit!

Har du pratat med din socialsekreterare om att eventuellt bo hos oss på Bokskogens Hem? Misstänker att du då vill veta lite mer om hur en vardag hos oss kan se ut.

Innan du kan flytta hit vill vi gärna träffa dig för att få möjlighet att få veta mer om vem du är och vilka behov du har, samtidigt får du se hur det ser ut hos oss. Detta brukar vi kalla för studiebesök.

Vi tycker det är viktigt att du som bor hos oss har en daglig planering och ett veckoschema. Tillsammans med din kontaktperson skapas mål som ni arbetar med under din vistelse. Varje vecka har du samtal med din kontaktperson där ni följer upp och pratar om din planering och utveckling.

WIFI finns i hela huset och du har möjlighet att ta med egen dator och telefon till boendet. Saknar du en dator eller surfplatta så erbjuder boendet en.

De ungdomar som bor hos oss kan tidigare ha varit i kontakt med kriminalitet, droger, dålig närvaro i skolan eller liknande. Under tiden hos oss arbetar man med sina individuella mål och det kan man göra tillexempel genom att ha samtal som grundar sig i olika behandlingsmetoder. Tillsammans med personal går man igenom vilken metod som kan passa dig och du får då information om hur samtalen kommer gå till.

Det är viktigt för alla människor att ha en daglig, betydelsefull sysselsättning i den mån det går. Detta är alltid individuellt då alla har olika förutsättningar. Ungdomarna som bor hos oss går i skolan, vi har både grundskola och gymnasium att välja på och det är inte långt dit från boendet. Går man inte i skola har man istället en annan sysselsättning som kan vara till exempel praktik. Här kan intresset styra, kanske gillar man bilar och vill vara på bilfirma, eller gillar man djur och vill jobba i ett stall osv.

Vi tycker det är viktigt att ha en positiv fritid som man kan fortsätta med när man flyttar vidare igen. Kanske gillar du handboll och vill träna i något lag under tiden du är hos oss, spelar något instrument och vill ta musiklektioner eller liknande. Eller vill du vara aktiv på boendet och istället spela bordtennis, spela tv-spel, spela kort. Vi erbjuder dessutom en rad olika aktiviteter utanför boendet. Det är fantasin som styr.